31 augusti 2013
14:00

GMFF

Referat: OAFF - GMFF

I den 18:e omgången tar OAFF sin första 3-poängare när man hemma på Skolvallen besegrar Gällivare/Malmberget med 2-1 (0-1)
GMFF inleder piggt och i den 10:e minuten är Joel Abrahamsson på väg igenom men en snabb Martin Kangas hinner få fram en fot i skottögonblicket. Två minuter senare är det Jack Green som tvingar Felle till en fin räddning. GMFF är under den första halvtimmen det något bättre laget och det ger resultat i den 30:e minuten när Jack Green frispelas och rullar in bollen till bortaledning 0-1. Sista kvarten blir jämnare och OAFF kommer i några anfall men några riktiga målchanser har vi inte. Vi går till paus med underläge 0-1, vilket är ett rättvist resultat.

Andra halvlek hinner knapp starta när Micke Krekula slår en lång boll över GM-försvaret till en löpande Johannes Pekkari som lobbar bollen över en utrusande målvakt till 1-1. Målet ger hemmalaget ny kraft och i den 60:e minuten vinner Rickard Svarvare Digervall en närkamp framför mål men tyvärr tåar han bollen decimetern utanför stolpen. Minuten senare tar sig Jocke Larsson igenom på vänsterkanten - inlägget blir nästintill perfekt och Johannes Pekkari får huvudet på bollen och nickar den i en båge över målisen till 2-1 - ett högklassigt fotbollsmål. GMFF försöker sista halvtimmen lyfta upp mer folk i anfallet för att få till en kvittering men OAFF-försvaret håller tätt. På en kontring i den 77:e minuten får John Kalla ett fint läge några meter från mål men skottet går rakt på målisen. Fem minuter senare sågar sig firma Larsson/Hiltunen igenom och där Joel Hiltunen tvingar målvakten till en fin parad. GM har ett par kvitteringschanser där en hörnretur är den bästa men skottet går över ribban. Efter 92 minuter blåses matchen av och den slutar med seger för OAFF 2-1.

Sett över 92 minuter är det en jämn tillställning där OAFF äntligen hade marginalerna på sin sida. GMFF är bättre i första halvlek medan OAFF:s första kvart i andra är riktigt bra vilket också ger två mål. I ett vilt kämpande hemmalag är det först och främst en laginsats där samtliga spelare gör riktigt bra insatser. Man kan nog utan vidare ge plusbetyg till samtliga men vi plussar lite extra för Martin Kangas och Mikael Krekula i försvaret, för Jocke Larsson och Joel Hiltunen på mittfältet samt för Johannes Pekkari i anfallet. I GMFF var Edgar Seeley bra på vänsterbacken, offensivt var det Mikael Jannok och Jack Green som hotade mest. Domaren Tommy Mattsson är inte klockren idag men ändå en godkänd insats.

Laget: Mv: Felix Pekkari
Försvar: Johannes Kero, Martin Kangas, Magnus Jatko, Martin Tano (ut 32)
Mittfält: John Kalla, Joe lHiltunen, Joakim Larsson, Rickard Svarvare Digervall
Anfall : Johannes Pekkari, David Pekkari (Ut 73)
Ers: Mikael Krekul (in 32), Johan Pantzare (in 73), Martin Pantzare, Elliot Jaako